Persbericht

Amsterdam, 25-11-2016 ------------------------------------

Zondag 27 november 2016 | 13:00-17:00

Aftrap ‘Gezond Gebit’ i.s.m. de Touzani Voetbalschool

Een initiatief van de Najib Foundation

Met het project ‘Gezond gebit’ richt de Najib Foundation van cabaretier Najib Amhali zich op het verlenen van professionele mondzorg aan kwetsbare kinderen in Nederland en het verstrekken van praktische informatie in de vorm van instructie in het kader van bewustwording, controle en preventie.

Doel

Doel van dit project is om in 2016 in totaal 500 kinderen in Nederland van mondzorg te voorzien en hen bovendien het belang van een duurzaam gezond gebit te leren, inclusief vaardigheden voor goed poetsen. Dit gaan wij doen voor kinderen in enkele kwetsbare wijken en voor kinderen die in een AZC (asielzoekerscentrum) wonen.

Aftrap ‘Gezond Gebit De aftrap van het project zal zondag 27 november op ludieke wijze in Rotterdam geschieden om media aandacht te genereren. Hierin werkt de Najib Foundation samen met de Touzani Voetbalschool van de Touzani Foundation naast de Kuip in het Topsport Centrum aan het Van Zandvlietplein 20 in Rotterdam Zuid. Tussen 13:00 uur en 17:00 uur zullen 140 kinderen niet alleen deelnemen aan een Voetbal Clinic met cabaretier Najib Amhali en voetballer Soufiane Touzani, maar ook een Poets Clinic volgen. De Poets Clinic heeft ten doel de kinderen het belang van goed poetsen en het op de juiste wijze poetsen bij te brengen. Preventie staat hierbij centraal. Vervolgens zullen circa 32 kinderen in een mobiele tandartskliniek een specifieke gebitscontrole ondergaan om door middel van kleine ingrepen gebitsproblemen aan te pakken. Dit heeft een curatief karakter. De tandartsen die deze controle en ingrepen uitvoeren zijn volledig gecertificeerd en zetten zich belangeloos voor het project ‘Gezond Gebit’ van de Najib Foundation in.

Doelgroep

De Najib Foundation heeft in samenspraak met haar partners gekozen voor twee verschillende doelgroepen. Wij verwachten dat de impact juist bij deze groepen het grootst zal zijn. De eerste groep bestaat uit kinderen met een verhoogd risico op tandbederf die woonachtig zijn in kwetsbare wijken in de grote steden. De tweede groep wordt gevormd door kinderen van recent gearriveerde vluchtelingen en kinderen die reeds in een AZC verblijven op verschillende locaties in Nederland.

Partners

Het project ‘Gezond Gebit’ is een initiatief van de Najib Foundation en wordt mede mogelijk gemaakt door en in samenwerking met de Vriendenloterij, de Touzani Foundation, Dental Care Everywhere, ACTA, InHolland, KNMT, het Syrische Tandartsennetwerk i.s.m. Randstad en FM. Het materiaal is ter beschikking gesteld door 3M, Henry Schein en Ivoren Kruis.