Gezond Gebit 2016

Goede tandverzorging en gezonde voeding zijn factoren die effect hebben op het gebit. Een slecht gebit is niet alleen een beperking voor het maken en onderhouden van contact. Bacteriën en tandplak hebben invloed op de gezondheid van het hele lichaam, met name op het hart. Met alle gevolgen van dien. Bij kinderen die van huis uit niet meekrijgen hoe belangrijk tandverzorging  is ontstaat er snel een probleem. Als ze daarnaast ook niet naar de tandarts gaan is de kans op een slecht gebit heel groot. Ondanks dat tandartskosten voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar vergoed worden in Nederland is het niet voor ieder kind vanzelfsprekend om regelmatig een tandarts te bezoeken. Hierdoor kunnen gebitsproblemen niet tijdig voorkomen worden. Uit recent onderzoek is gebleken dat er in Nederland ruim 40.000 kinderen met een verwaarloosd (melk) gebit rondlopen. Het is dus van groot belang om kinderen van jongs af aan te leren om hun gebit goed te verzorgen en regelmatig te laten controleren.  En wij helpen daar een handje bij.

Met het project Gezond Gebit richt de Najib Foundation zich op specifieke doelgroepen in asielzoekerscentra en kwetsbare wijken in Nederland om de mondzorg voor hen toegankelijk(er) te maken en te verbeteren. De Najib Foundation wil deze kinderen uit een isolement halen en ervoor zorgen dat ze weer durven te lachen zodat hun kansen op welke markt dan ook vergroot worden. Het doel van het project ‘Gezond Gebit’ is om preventie en bewustwording op de kaart zetten en het belang van tandartscontroles, tandenpoetsen en goede voedingsgewoonten benadrukken.

Mede dankzij de steun van de VriendenLoterij kunnen wij dit project mogelijk maken. De VriendenLoterij zet zich in voor een sportieve en gezonde samenleving. Goede doelen die zicht richten op het gebied van gezondheid en welzijn van mensen worden door de VriendenLoterij gesteund. Ga voor mee informatie naar www.vriendenloterij.nl

 

Verwaarloosd gebit in het nieuws: Onderzoek van RTL Nieuws

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/ernstig-verwaarloosd-gebit-bij-40000-jonge-kinderen