"Mondzorg aan 600 vluchtelingenkinderen in vluchtelingenkamp Kara Tepe, Lesbos Griekenland."

Mondzorg aan 600 vluchtelingenkinderen in vluchtelingenkamp Kara Tepe, Lesbos Griekenland.

In vluchtelingenkamp Kara Tepe in Lesbos Griekenland leven ca. 600 vluchtelingenkinderen onder zware omstandigheden. Door de zware omstandigheden zijn de gebitten van veel van deze kinderen verwaarloosd. Najib Foundation wil deze kinderen voorzien van mondzorg, het bieden van poetsles en het geven van voorlichting. Wij werken hierin samen met stichting Movement on the Ground van Johnny de Mol en Dentalcare Everywhere.

Wij zullen in de eerste twee weken van juli 2018 in dit vluchtelingenkamp aan de slag gaan met een team van tien personen, waaronder tandartsen en mondhygiënisten  aan de slag gaan met deze kinderen. In de week voor de start zal de tandartstruck naar het eiland afreizen. De vlucht en reis van dit team worden mede mogelijk gemaakt door Corendon.

Wij willen alle 600 kinderen in het vluchtelingenkamp in twee weken geholpen hebben. Wij werken met een triage. Alle kinderen krijgen poetsles en voorlichting. De gebitten van alle kinderen worden gecontroleerd. En die kinderen die een acuut probleem met hun gebit hebben worden door erkende tandartsen behandeld. De bedoeling is om na deze eerste pilot, begin 2019 een tweede bezoek aan het vluchtelingenkamp te brengen.

Recente projecten

September 2018: Poetsles aan kwetsbare kinderen

Poetsles aan kinderenNajib Amhali

Oktober 2018: Mondzorg aan kinderen in Marokko

Tandzorg aan kwetsbare kinderen in Marokko

Hoortoestellen voor slechthorende kinderen in Tanger

Het medisch team van de Najib Foundation heeft in 2012 bij in totaal 29 slechthorende, arme kinderen in Tanger  met succes hoortoestellen aangemeten.Azhar, 8 jaar

Steun de Najib Foundation

Kinderen beter laten kijken, luisteren en smilen..[give_form id="114"]